ASSALAMUALAIKUM?HELLO?Welcome To My Blog..Enjoy Your Reading :D

HARITHAMIRA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Hidup di PMS

Daisypath Graduation tickers

SELAMAT TAHUN BARU

ASSALAMUALAIKUM...

Tahun 2013 WELCOME TO US,2012 GUDBYE...
Now,,new year kat PMS selalunya kat rumah,boleh tengok bunga api.Dan masa ni jugak lah nak fikir apa azam baru kan?
So,azam GM kalini  nak belajar kat PMS betul-betul dan cuba sedaya usaha untuk dapat pointer yang tinggi,Insyaallah :)GM cuba sedaya upaya.Kat sini ramai budak lebih pandai daripada GM ,Hurm..rasa rendah nye diri tapi buat poyo je.Belajar lah dengan dorang ni semua...Pandai jugak lah GM nanti ,hehe.. kawan-kawan baru kat sini semua okay dan baik-baik jugaklah..So no hal lah :D
WISH ME LUCK KAY SAYANGS

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

AMME LOLLI

DEAR AMME LOLLI...

The sweet new friend,softspoken,and friendly :)

You know how sad im when you want to leave us,even just know each other for a while..I fell like i know you long a time a go..But what can i do,you go because you want to reach your ambition.I wish you a goodluck when you there,be happy with your life,make your ambition came true my friend.Dont forget us okay amme!Fuh,,so sebak aku rase.HAHA.I cannot teruskan my writing.Must stop here.So thats all for this entry OKAY :)

SEKIAN,

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

NEW LIFE AT POLITEKNIK!!YEAH

ASSALAMUALAIKUM SEMUA :)

Seperti yang tertera pada title post GM pada kali ni,its about campus life =.=''.Best memang best tapi kadang-kadang politeknik ni rules dia macam sekolah ,sekolah GM dulu pun lagi better kott.Tapi GM oke aje dengan rules poli ni cume sometimes je bengang sikit,bengang je yamg mampu.haha.Ramai juga kawan-kawan kat sini yang kononnye tak boleh hidup kat PMS ni ,tapi GM dah biasa dengan life macam ni.Hai maklum lah rompin dengan muadzam tak banyak beza pun kan,... :)
So,GM wanna study harder..wanna be better than dulu..
and what most important is FAHAM my own subject,,Fuh,akaun is not easy!FACT
apa-apa pun carryon jelah...
Sekian,



Thank You Sudi Baca My Entrie!!

HAPPY EID

ASSALAMUALAIKUM
 
Ape khabar semua?harap sihat-sihat belaka ye.Hai maklum lah dah nak Raye ni makin banyak dugaan berpuasa kan.So jaga kesihatan tau :)
So persiapan raya dah siap belum?buat kuih raya ke kuih TUNJUK je.HEHE.GM tahun ni busy pindah rumah baru,so mase kekurangan nak buat kuih raye soooo kuih TUNJUK je lah jawabnye ye tapi still ade jugak lah kuih buat,but maybe sikit jelah :P
Baju GM tahun ni,wuhuuuu..cuba teka warna ape?HAHA,oke warna PINK LIGHT!hehe back to childhood...Dalame dah xde baju kurung pink terang..hehe,,saje nak ceria2 sikit kan
Raye-raye jugak tapi puase tak habis lagi tau,jangan hang tak puasa pulak na....
Actually,GM xde idea nak tulis entry ape ni,,so korunk bace jelah oke!Layan je...
aku bosan sebab tu lagu ni,tak dak idea nak buat entry..
Sooo dikesempatan ini GM nak ucap SELAMAT HARI RAYA kang hangpa semua noh! :)
Keep reading my blog u olls. :*
salam.....

 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Puasa

ASSALAMUALAIKUM?Hello?

Hye semua,lamanye GM tak updates entri baru kan?Sorry semua..Bukan dah takde hati nak berblog tapi life busy sikit laaa.BtwSELAMAT BERPUASA SEMUA
Ni ade sikit panduan untuk about puasa dan tips semasa berpuasa :)
Kepentingan berpuasa untuk kesihatan
  • Puasa adalah menahan diri dari lapar dan dahaga serta perkara-perkara yang boleh membatalkan puasa.
  • Dari segi kesihatan, berpuasa adalah penting untuk merehatkan sistem penghadaman setelah 11 bulan bekerja.
  • Berpuasa juga boleh :
    • Mengurangkan berat badan.
    • Merendahkan paras kolesterol darah.
    • Merendahkan kandungan gula dan trigliserida dalam darah.
    • Merendahkan tekanan darah.
  • Nabi Muhammad SAW juga ada menyebut ‘perut adalah tempat bermula pelbagai penyakit dan amalan pemakanan yang betul adalah sumber ubat’.

Khasiat dan kebaikan buah kurma
  • Mengandungi hanya 60 kalori bagi 3 biji buah kurma bersaiz sederhana.
  • Mengandungi karbohidrat, lemak, protein, vitamin A, C, B1 & B2. Ini membekalkan nutrien penting untuk tubuh.
  • Mengandungi gula ringkas seperti fruktosa dan dekstrosa yang bertindak sebagai tenaga segera yang mampu mengembalikan tenaga dan mencergaskan badan dengan cepat.
  • Kaya dengan serat.  

Panduan pemakanan semasa berbuka
  • Jangan gelojoh semasa berbuka. Seelok-eloknya berbuka mengikut sunnah.
  • Mulakan dengan 3 biji kurma dan segelas air kosong.
  • Jika perlu, ambil hanya 1 gelas minuman manis semasa berbuka.
  • Bersederhana dalam pengambilan makanan. Jangan makan berlebihan atau mengikut nafsu.
  • Kurangkan pengambilan makanan yang boleh memudaratkan seperti makanan yang berlemak, berminyak, tinggi garam dan tinggi gula.

 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Assalamualaikum,dan salam satu malaysia semua :)

Nak dekat sebulan GM tak updates belog GM ni.Hai maklum lah makin malas nak updates entry baru.So disebabkan kebosanan melanda jiwa rage,cewahhh,Jadi GM pun sesaje nak menghubdates gambar GM dengan kekasih hati kat sini.HEHE...Gmbar-II ni di ambek before dia masuk poli.Huh...
Miss you so much sayang :/
Bulan 12 nanti kalau panjang umur,GM masuk poli sama dengan dia lah,WEEEE
Insyaallah :)
 







Cewahhh,nampak gaya macam happy sangat ,tapi dalam hati memacam aku duk rase
Tahan je rase sebak :/
Tpi im still happy.Naseb ade masa nak berjumpa kan sayang..:*
Tiap kali rindu gambar-II nilah jadi tatapan.Rase macam dia pandang je :)
Mula lah aku jadi orang sasau cakap dengan gambar =.=''
HEHE..k lah thats all u olls


Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Teringat

Assalamualaikum semua?Hello?
 
Hai semua,GM harap anda semua sentiasa sihat sejahtera,Insyaallah.
Dalam kebosanan hari ni tiba-2 teringatkan kali pertama GM dengan Harith :)
GM terpaksa memilih antara dia dan yang len,Dan Gm pilih dia :)
Alhamdulillah,GM bahagia dgn dia,dan akan jadikan dia pilihan terakhir GM  :) Insyaallah
Dan jika diizinkan Allah swt GM nak kawin dengan dia dan jadikan dia suami GM
Walaupun kadang-II ade yang tak kne dengan Hubungan kitaorang.Kami anggap itu dugaan yang Allah bagi untuk Uji kami berdua ;)
GM harap satu hari nanti kalau dia betul2 jadi suami GM,GM nak dia jadi suami yang baik,ayah yang baik,bimbing keluarga dengan Bagus!Insyaallah
Eh,dah macam surat untuk future husband pulak kan :)HEHE
Dan kalau lah takdir tak menyebelahi kami.GM redha :/
Semua tu takdir Allah swt.Kita hanya mampu merancang kan.Walaupun agak menyedihkan
GM akan tetap cuba untuk terima :)
Dan kalau lah GM pergi(mati) dulu dan tinggalkan dia.GM harap dia dapat pengganti yang lebih baik daripada GM :/
Dan semoga bahagia :') ok enough!

THATS ALL,
ILYSM KHAIRYEL HARITH,
SINCERELY UR <3
 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Kami

Bismillah
Assalamualaikum semua,
Happy friday all :)
Today GM tadelah busy sangat so izinkan GM menulis ya,:)
 
Seperti yang terpapar kat Belog GM,HARITHAMIRA :) dah nak masuk 2tahun lebih kan
Alhamdulillah ,Syukur Ya ALLAH
Setiap relationship tak semuanye sentiasa manis je kan.Ade manis ade pahit :).Semua tahu kan
Maybe orang nampak kami ni happy ,sweet je,Disebalik senyuman ade tangisan jugak kadang2
Kalau takde pahit xdelah manisnya,,Kesabaran amat memainkan peranan
Insyaallah ade kebahagiaan.Kan?
Jadi GM akan sentiasa bersabar dan terus bertahan demi KAMI :)
ILYSM HARITH  <3
Thats all
 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Tips Kecantikan 1

ASSALAMUALAIKUM? :)
HYE semua :)
Okay today GM wanna share something with you all semua tentang kecantikkan
So now sape nak cantik raise up ur hand please!HAHA
oke stupid joke?sorry my bad :\
HEHE
oke so korang yang nak cantik tu, boleh lah try this tips.Insyaallah kalau korang rajin,menjadi lah,dan dapat nampak lah hasilnya :),kan??
GM pon copy and paste je ni,untuk kongsi dengan korang jugak kan
sharing is caring rite?
Oke lets starts!sila salin,HAHA
 
1. Hilangkan Jerawat Dengan Tomato

Buah tomato ini mempunyai pelbagai khasiat yang bagus. Antara khasiat buah tomato ialah baik untuk kesihatan mata, menghilangkan bintik hitam (blackheads) dan juga menghilangkan jerawat. Mula-mula belah buah tomato dan lumurkan ke seluruh muka dan biar sekurang-kurangnya 1 jam atau biar sehingga kering barulah bilas dengan air suam. Untuk hasil yang terbaik amalkan juga dengan makan tomato.

2. Hilangkan Jerawat Dengan Kulit Kayu Manis

Mula-mula ambil satu kulit kayu manis dan asahkannya pada tembikar atau alas pengasah campurkan dengan sedikit madu. Kalau takde madu boleh juga gunakan air biasa. Jadikannya sebagai masker dan sapukan ke seluruh muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Peringatan kalau first time cuba letakkan nipis-nipis sebab kulit kayu manis ini panas. Kalau dah biasa boleh sapuan tebal. Tapi kulit kayu manis memang paling mujarab untuk cuba. Cuma kelemahan panas dan bau rempah yang kuat. hee…

3. Hilangkan Jerawat Dengan Lidah Buaya

Lendir lidah buaya (aloe vera) selain dapat menghilangkan jerawat, ia juga bagus untuk menghilangkan parut jerawat. Ambil daun lidah buaya, potong kepada beberapa kerat dan bahagian, kemudian kupas kulit luarnya, sapukan lendir lidah buaya pada bahagian muka yang terdapat jerawat. Ulangi langkah ini pada setiap pagi dan waktu petang. Yang penting berterusan.

4. Hilangkan Jerawat Dengan Ubat Gigi

Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan semalaman/sampai pagi kemudian baru di bilas dengan air yang suam. Kandungan ubat gigi mampu membantu untuk mengeringkan jerawat dan ia juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah. Ini tips paling mudah sekali untuk amalkan dan memang menjadi pada diri GM. Muka pun sejuk je bila sapu ubat gigi pada jerawat.

5. Hilangkan Jerawat Dengan Putih Telur

First, pisahkan kuning telur dengan putih telur. Just ambil putih telurnya sahaja. Pukul sebentar lalu pakaikan ke wajah anda dan diam selama 15 minit. Putih telur ini berfungsi membantu mengurangkan minyak di wajah anda yang seringkali menjadi penyebab timbulnya jerawat. Selepas itu cuci dengan air suam. Selain itu, telur putih ini boleh buang blackhead dan whitehead dengan korang rendamkan tisu dengan telur putih kemudian tampalkan tisu pada hidung. Selepas kering, tengok blackhead dan whitehead melekat pada tisu. Kelemahannya bau hanyir 
Oke tak?kira okey lah kan,Still boleh ikut kan?Tapi GM tak suka sangat guna tips nombor 2 sebab tu bahaye sikit sebab kulit kayu manis tu kan kuat,Nanti kulit boleh jadi lebam,lagi2 kalau kulit korang putih,huh,muka pon jadi pedih.So fikir-2 kan lah,Ikut kesesuaian kulit ye !
 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Dia yang pergi!

Assalamualaikum
Hye semua,,
hmm,dah dekat sebulan arwah nenek pergi,Arwah meniggal pada 15/5,setiap kali balik kampung masih terasa yang nenek masih ada,walaupun aku mungkin tak delah rapat dengan  family belah ayah aku ni,tapi aku still sayang dorang,seriusly!Entah kenapa aku rasa macam sedih je.Bila nak lelap mata je masa kat rumah arwah tu,terbayang yang dia masih hidup dan tidur di bilik sebelah tu,huh,sebak juga rasanya.Apa yang lebih menyedihkan lagi sebelum dia pergi ke rahmahtullah,aku tak sempat jumpa dia ,
Before dia pergi,
Malam sebelum dia pergi,family aku call,dioang cakap nenek di hantar ke hospital JB,diorang pelik sebab nenek asyik nak tidor je, and mule melalot?!
huh,ase tu kami tak rase ape pon,bapa aku pulak tak de,pegi Pulau tioman ade hal kat sane,,
then esok,aku tunggu ayah aku kat Jeti mersing bersama anggota2 dia,then dia sampai kami terus gerak JB,
Dalam kereta ramai call ayah aku,(family2 yang jauh2) and tanya bila nak bawak balik?ayah aku pon pelik =.=''
bawak balik apa?ayah aku pon dah gabra
ayah aku cakap :ke dorang ade sorok apa2 ni??
Then kami sampai JB kol 5.
sampai-2 je dekat Hospital tu,Pak teh aku suruh tunggu kat Parking.,mata aku ni lah yang melilau-2 cari mane pakteh ni?
Then,aku cakap kat anggota ayah aku benti,tu pakteh
then kami pun turun kereta,
pakteh aku pon berlari pergi pelok ayah sambil nanges-2
huh,aku dah agak dari OTW lagi nenek dah pergi sebb ramai call
Kami pon ke bilik mayat,nenek pon dah siap dikapan kan :"(
sedih tengok nenek,,
tapi tahan juga air mata ni,tak boleh juga,nages lahjugak aku ni
even aku bukan cucu kesayangan,aku tetap sayang dia
nenek baik dengan aku,tapi aku je yang macam rasa aku ni tak layak nak manja dengan dia,yelah aku bukan cucu kesayangan kan.;( redha
Then,aku pun cium nenek,ya allah sejuknye pipi nenek
teketar2 aku nak cium nenek mase tu,sebab tu lah first time tengok mayat depan2 mata,huh,,and tulah first time aku pergi kubur :(
Lepas siap kebumikan,kami balek dan bace yassin sesame keluarga.
huh,sedih sangat2,kesian ayah sebab tak sempat jumpa mak yang lahirkan dia.Sebenarnya ayah berat hati nak pergi tioman,tapi kerana tugas dia terpakse pergi :(
 Aku dah mimpi arwah nenek dua kali dah,sedih nenek jumpa aku.tersenyum je,,seram pon ade
Maksu aku banyak cerita pasal nenek sebelum dia meninggal
sedih,kenapa kami tak perasan yang tu petanda dia nak pergi
:"(
Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang solehah
dan semoga rohnya dirahmati
Al-fatihah

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

your SACRIFICE!

ASSALAMUALAIKUM
Hai kawan-kawan,harini GM nak buat entry tentang pengorbanan si dia yang tetap setia even GM rase macam-2 yang berlainan  dengan dia.Dan dia tetap buat GM rase bahagia dan terus bahagia.Even kadang-2 GM rase putus asa untuk teruskan hubungan kami sebab dah macam-2 dugaan melanda,Tuhan je yang tahu apa yang GM rasa.Bukan senang nak terus tabah dalam hubungan cinta2 ni tahu?Tapi dia  tetap cakap dugaan tu hanya untuk uji hubungan kami.Tengok betape sabarnya dia ni,
GM selalu rendah diri untuk bersama dia,sebab GM tak delah secantik kekasih dia yang dulu-2.GM mengaku!Tapi dia still cakap GM tetap yang terbaik untuk dia,ya allah.Tuhan je yang tahu apa perasaan GM bila dia cakap macam tu.Bahagia tapi dalam masa yang same Gm fikir betol ke apa yang dia cakap tu??
Dia jugak selalu bersabar je dengan perangai GM yang macam-2 ni.Haih,macam mane dia boleh bersabar,hehe,tanye lah dia,,Lepas tu GM dahlah kuat terase,tapi dia pandai memujuk.sayang dia
Dia juga selalu nasihatkan GM yang segala kerumitan tu adalah ujian Allah s.w.t untuk menguji hambaNya.For me,dia ni memang gentleman.Semua tatau dia macam ni.tapi itulah hakikat.dia memang baik tapi kadang2 degil jugak,hee :P sory bie
Biaselah tu,nobody perfect rite,,
Dia juga memang faham GM even kadang2 GM kurang faham dengan sifat dia yang pelik tuh.haha.
Alhamdulillah ,Terima kasih Y a Allah kerna kau telah kurniakan dia untuk hambaMu ini
Thanks sayang sebab u always LOVE ,TEACH,CARE about Me <3

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Pilih untuk Bertahan!!

Assalamualaikum?Holla?

Hye semua,semenjak dua menjak ni,GM agak malas.Eh bukan malas tapi memang malas nak update blog yang tak seberape cantek daripada blog korang tu,hehe.Oke,mari kita mulakan.
Seperti yang terpapar di blog title di atas "PILIH UNTUK BERTAHAN",hurm sekarang ni macam-macam masalah datang tanpa henti.Hati cuma mampu berdiam,berdoa,menangis,berharap yang masalah datang tanpa henti boleh mengajar hati supaya makin tabah.
Oke lah,GM nak tanye ape perasaan korang bila orang sekeliling tak sokong apa yang korang minat?sedih kan?apetah lagi diorang bagi macam alasan hanya untuk mengatakan ape yang kita nak tu bukanyang terbaik untuk kita,huh,memang perit,terase hati pun ade kan.Tapi apekan daye,mulut ni lebih memilih untuk diam sahaja :)
Lagi satu,,bila semua ni berlaku GM nak luahkan kat kawan pun tak boleh,sebab besties semua masuk hostel,yang ade pun kawan yang membangkang minat GM,buat ape nak luahkan kat diorang,diorang buat GM makin sedih nanti dan buat semangat GM patah.Tapi still ade jugak kawan2 yang beri sokongan,thanks kawan dan Nasib lah si dia ade.Thanks Sayang <3

Tuhan je yang tahu ape yang GM rase.Memang POLI tadelah setaraf dengan Universiti tapi insyaallah,kalau ade rezeki Allah akan bagi kita KEJAYAAN,kecuali dia nak menguji kita.Bukannye tak ade budak yang belaja strunggle2 tapi dia Failed,Allah sedang uji kekuatan dia lah tu.Belajar mane2 pon susah,mane ade belajar macam masuk tadika je.Dunia makin tua dan makin banyak masalah dan kerumitan yang mendatang,Insyaallah dengan usaha yang ade,pasti ade rezeki di mana-2,kan? :') Allah itu maha Adil!

Nasiblah Parents GM bagi semangat kat GM. Sebab pada mereka rezeki itu ada dimana-2 pon.Dah dapat poli pun dah oke.Thanks AYAH IBU. : ')
Insyaallah GM akan ke Poli jika Allah panjangkan umur GM untuk capai kejayaan.
jika diizinkan bulan disember ni,GM akan masuk poli dan akan amik kos akauntansi
Pada GM kos tu memang susah sangat,tapi takpe kalau susah GM akan tukar kos pengajian perniagaan :)
Doakan GM ye kawan-kawan :>


Thank You Sudi Baca My Entrie!!

TAWARAN POLI??

ASSALAMUALAIKUM?
 
1/6/2012
 
hye all readers,
susahkan nak buat keputusan??hurm
POLI or F6
untuk makluman semua GM dapat tawaran POLI
DIPLOMA AKAUNTANSI
tapi yang geramnyer,
haritu GM buka keputusan tu,dia ckp dapat kat SULTAN AHMAD SHAH KUANTAN
but tadi kat surat tawaran dapat kat Muadzam shah pulak
haih,pening kepale aku+geram doe
 
and,now ape patot aku buat,f6 or poli,
pikir2 dan terus pikir
 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

KEDUDUKAN JERAWAT DAN PENYEBABNYA!

ASSALAMUALAIKUM??
Hye,harini GM nak share sikit lah dengan korang about jerawat ni,
so,ape lagi bacelah, 
Semua ni,GM dapat daripada Nadhera yunus :) 


DAHI

Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup
dan minum air banyak

 
HIDUNG

Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin
bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan
sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh
dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi


DAGU

Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan
dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu
mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang
bermasalah.


PIPI KIRI

Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN

Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)

Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang
sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin
tersingkir dengan lebih baik....

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Harapan?!!

ASSALAMUALAIKUM?
Ape khabar semua?:> 
Hope semua sihat ye,kepada yang belum follow belog Gades Miera ni follow la,insyaallah Miera follow miera balek ye,dah follow tu just leave ur text kat my chatbox tu,easy rite

 hurm,oke lah berbalik pada topik GM hari ni,HARAPAN?!
Haa,ade sape-sape yang still belum tahu ape maksud harapan,hehe,ade ke?
Urm,GM rase semua tahu kan,tak kan la dah lame jadi manusia tak penah tahu what meaning of HARAPAN kot?ahahah
ke ade yang tak Bahasa Malaysia kat sini,
oke-oke
HARAPAN=HOPE
oke,semua orang ade harapan rite?
macam-macam harapan dalam dunia ni
dan masing-masing mengharapkan sesebuah harapan tu menjadi kenyataan,
betul kan???
Hurm,samelah kite,
dan bile harapan yang tu Hancur?hati pun ape lagi,HANCUS lah,huh
Dan bile harapan tu LAYU,kita mungkin semakin fedup untuk terus berharap kan
hurm,ape lagi kalau HARAPAN tu membabitkan masa depan?
Ya Allah,tuhan saje yang tahu betape peritnyer bile semua harapan tu hancur,
Ape pon,manusia perlu mempunyai harapan supaye kite ade hala tuju,
Tapi bukan sekadar berharap je,Kite juga perlu berDOA
Insyaallah,jika diizinkan tuhan,termakbul la segala harapan yang disertai DOA
:>
GM,sekarang ni pun masih dalam keadaan Hati yang bersedih kerana ,Harapan telah hancus dan layu,
Takpe lah,GM akan cuba menghadapi semua masalah ni semua,
mungkin DIA sedang menguji kekuatan HATI ini :"(
before that,GM ade letak lagu harapan,huhu
same2 dengan topik kita ni,ahah,ENJOY
Sekian :>

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Format Form 6 yang baru!!

Assalamualaikum?Hello?

Hape habak semue?
GM hope semua sihat-II belake lah ye
:>
Lame jugak GM tak update post
Hurmm,sebab busy dengan Form 6
hehe
even, hati still tertanye-II betol ke saye ni nak masuk Form 6
GM still move on masuk Form 6 bcoz
*Xnak ikut minat je
*jalan yang paling senang
*Format yang baru
*for mase depan,Insyaallah :>
*Form 6 sekarang better than yang dulu
Haaa,,Oke mesti ade yang nak tahu kan kenape Form 6 better than Form 6 dulu coz....?
*sekarang gune silibus baru
*Perikse hanya 3 kali dan akan dicampur untuk markah keseluruhan dan di bahagi 2= keputususan STPM anda
*contoh,korang belaja ,3 topik then korang Exam,then exam yang next time korang da xpayah study dah topik yang korang dah blaja tuh,korang juz blaja topik baru then exam,dan seterusnya lah sampai exam yang ke-3(Macam kat U jgak)
*IPTA akan mendahulukan  STPM daripada budak Diploma yang len
STPM 60% ,40% BUDAK2 YANG Diploma n so on lah
see,,banyak kebaikan nye  kan,selagi ade usaha untuk buktikan yang anda boleh 
sooo,juz move on,
think the rite way for u,insyaallah 
u will be the best
So,GM pun masih memikirkan hala tuju yang sebenar lagi ??
nak kekal form 6 atau tidak?ummm
hehe
let me think masak2 first lah
ngeee :D
 so,tujuan GM tulis about Form 6 ni ,
untuk share2 je about form 6 ni
untuk orang luar tu fikir Form tak delah teruk
soo,lu pikir lah sendiri ye
:>
 


Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Back to school again!finally

ASSALAMUALAIKUM?HOLA?
hape habak semua ohseeemm peeps?
hope baik-baik belake
see topik harini back to school
bukan sales untuk back to school ye!haha
Tapi si Gades Miera ni yang nak masuk form 6!!
haaaapeerr cer?muahaha
mase sekolah tu beriye-iye sangat xmau masuk Form 6,bagai-bagai alasan diberi(belagak)
tapi hakikat result SPM xde nak baik mane terpakse lah merajinkan diri ini melangkah kembali ke sekolah yang tercinter tuh(sambil tangan kat bahu,mate ke atas)
*Reason nak masuk Form 6*
= just untuk sementare ,tggu offer blajar
=cover!manelah tahu xdapat sambung blaja mane2 ke,hai maklum lah dalam dunia banyak orang lebih pandai dari GM! 
so better masuk Form 6,sebenarnye GM malas sangat nak masuk Form 6 tapi ape boleh buat
untuk kebaikan sendiri jugak kott !
soooo,hope masuk Form 6 ni Si Gades Miera ni makin rajen lah!heee
esok nak prepare beli barang BACK TO SCHOOLL,haha!
8/5 Ni daftar masuk,wuhuuuuuw
cayok2 Mira!
Thats all lah my dear semua!
papai
:D
 


Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Sape nak muke cun lagi berseri?mai mai


LIMITED STOCK!! Ex Radiance Activator + Tab Soap + Tab HD..PM or SMS to 0176513369..sebelum stok habis yee...:)
hasilnyerrrr,jengjeng


Jom cuba Tab Soap + Tab HD
RM150 per set including postage..
haa,terkejut x?pehhh,cun tu,try2 lah
_____________________________________________________________________________________

Produk dari Jepun hasil kajian di Filipina Cherry laborotary.

Sangat senang dipakai. Beberapa minit menjadikan kulit muka seakan-akan kita pernah masuk kelas make up! Akan kelihatan lembut, gebu, bercahaya, berseri, cun dan yang penting terasa ringan di muka (tak melekit langsung!) TAK PERLU PAKAI APA-APA KRIM LAGI !Bedak ini 3 dalam 1: moisturizer, foundation n alas bedak...sangat jimat! Mengik
ut aliran darah pemakai. Tak kira berkulit gelap, cerah, putih dan sebagainya, Sesiapa sahaja sesuai memakainya . Kemas dan sekata.Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda. Mengecutkan jerawat. Apabila berpeluh akan menampakkan anda lebih cantik. Tahan Selama lebih 8 jam. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit. Suci dan Halal, serta boleh dibawa solat.


Produk dari Jepun hasil kajian di Filipina Cherry laborotary. 
haaa,terkejut lagi.hape lagi try lag product ni
simple tu 3 in 1
 
ok,kepade yang berminat dengan product ni
boleh berhubung dengan cik Nadhera yunus
di >0176513369
ataupon di laman sosail FB>http://www.facebook.com/miracleyou
 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

1may??arghhh tidak

ASSALAMUALAIKUM?HOLA?
hape kabar kawan yang ohsemmm semua?sihat?
hurmm,hari ni baru lah GM berkesempatan nak share cerita hott punye?
haaa,bile hot semua dok nak konsentrat je bace hek?haha
bukan hot lah tapi buat GM  bergenang ayak mata lah jugeks
haih,1may memang hari pekerje=cuti
but,time nilah PLKN tu nak hangkut kekawan akuh,
sodih bonar??
opkos sodih,!!
lagi-lagi GM tak dapat nak hantar dorang sampai betul2 depan pintu bas PLKN tuh!
padahal dah janji,tapi ape boleh buat
auntie haku kawen,tapi macam aku plak yang kawen,siboknyer
event tu,29/4
but kiteorg bzy sampy 30/4 
sabo jelah
ayah GM tu yang kene urus itu hini
Dia lah yang paling beriye sekali.
hai,hadek kawen kan!!hehek
sooo,1 may tu ayah nak rilek2 kat kg dulu,
lagipon semua sedare mare balek kg kan,so bukan selalu dapat jumpe!!
Maafkan aku kawan2
:'(
sedih tau
lagi2
buddy aku plak tuh yang pegi,NADIAH
huwaaa!!
aku kesunyiaan tanpe mu ngok!!
tapi takpe aku sempat text kat dia buat kali terakhir sebelum dia sempat menjejakkan kaki di
PLKN
haha
semoge dia dapat kawan yang best2 punyo,supaye dia xboring kat sane,sebab haku yang cute ni xde disisi,heheh (o_o)
thats all,
papai~
 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Art life




First try on editing,
place:berhampiran pantai air Papan,Mersing,Johor!
model:My auntie(dah alang2 dia bertunang,xsalahkan tolong jadi model)


Thank You Sudi Baca My Entrie!!

LIRIK LAGU >SET FIRE TO THE RAIN

 
Adele
I let it fall, my heart,
And as it fell you rose claim it.
It was dark and I was over,
Until you kissed my lips and you saved me.
My hands they're strong, but my knees were far too weak,
To stand in your arms without falling to your feet,
But there's a side to you that I never knew, never knew.
All the things you say that were never true, never true,
And the games you play, you would always win, always win.

Chorus:
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Let it burn while I cry,
Cause I heard it screaming out your name, your name!
When I lay with you I could stay there,
Close my eyes, feel you're here forever,
You and me together, nothing is better!
Cause there's a side to you that I never, never knew,
All the things you say they were never true, never true,
And the games you play, you would always win, always win.

Chorus:
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Let it burn while I cry,
Cause I heard it screaming out your name, your name!
I set fire to the rain
And I feel lost into the flames
When I felt something die,
Cause I knew that that was the last time, the last time!

Sometimes I wake up by the door,
That heart you pawned must be waiting for you.
Even now when we're already over 
I can't help myself from looking for you.

Chorus:
I set fire to the rain,
Watched it pour as I touch your face,
Let it burn while I cry,
Cause I heard it screaming out your name, your name
I set fire to the rain,
And I feel lost into the flames
When I felt something die
Cause I knew that was the last time
The last time, oh, oh!
 
 
ok!sambil dengar blog ni,boleh nyanyi2 rite?
soo00 dipersilakan!
:)  

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Kekasih hati :)

ASSALAMUALAIKUM?HOLA?
YUHUUUU,Ape habak semua?sihat ka?
hehe,
mai meh dengar ini cerita,xmau?
oke,boleh blaaa!
hehe
oke
sape tahu my kekasih hati?angkat kaki
hehe
 
this my kekasih hati,and thats was me"si tembam"
 

 dia pakai spek coz sakit mate,cian dia,hehe

 
weeee,cute + ensem=cair tengok dia.
semoga kekal selamenye
insyaallah
amin
even,selalu gadoh,tapi kejap je dah oke
hehe
sebab dah terlalu sayang,
mane boleh gadoh lame2
xbest
hehe
ILOVEYOUSOMUCH
KHAIRYEL HARITH YUNUS
FOREVER
:*
HE'S MY KEKASIH HATI
NOT PAKWE!!
HAHA

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Segmen:Motivasikan n Ekspresikan dirimu

ASSALAMUALAIKUM??HELLO GUYS
SETIAP KEGAGALAN ADALAH SATU RAHMAT YANG TERSELINDUNG.
BERBEKALKAN INI IA MEMBERIKAN BEBERAPA PENGAJARAN YANG DIPERLUKAN OLEH SESEORANG
KERANA TANPA KEGAGALAN IA/KITA TIDAK BERUPAYA MEMPELAJARINYA
KEBANYAKAN KEGAGALAN  KONONNYA HANYALAH KEKALAHAN
SEMENTARA.! 

sama-sama lah kita renungkan ye
thats all!
thank you kepada yang sudi membace
LOVE U ALL'S

sekian
!motivasikan dan ekspresikan dirimu! 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Just so tired of being me!

Hidup penuh dengan cabaran yang telah ditetapkan oleh-NYA
Kita sebagai makhluk-NYA hanya tetap tempuhi segala cabaran dengan penuh kesabaran
tapi dalam masa yang same 
hati semakin lemah dan mencari kekuatan daripada orang sekeliling,
tapi xde sape pon yang faham,
hati menjadi semakin lemah,dan semakin lemah 
hanya mampu berdoa dan terus berharap
 
 Bersabarlah wahai hati,
sesungguhnya itulah satu cara untuk teruskan segala-galenye
 
hurm,GM sedih,dan terlalu sedih dengan ape yang berlaku,
mungkin si dia pon same
hurm,ntahlah
terase macam semua ni berpunce drpd GM
mungkin kalau............hurm :"( ntahlah
ape yang GM mampu sekarang
hanyalah Berdiam
diam xbermakne lari dari masalah
tapi 
ni je care untuk terus bersabar
kalau masih berpeluang untuk bersama
alhamdulillah
tapi dalam mase yang same
hati dah len2
xsame macam dulu lagi
maafkn saya
hurm :"(
 
 
assalamualaikum love
  
 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Segmen:Motivasikan n Ekspresikan dirimu

ASSALAMUALAIKUM??HELLO?
 
CARILAH NASIHAT DARIPADA ORANG YANG MEMBERITAHU ANDA AKAN KEBENARAN
TENTANG DIRI ANDA,
WALAUPUN IA MELUKAKAN KETIKA ANDA MENDENGARNYA,
PUJIAN SEMATA-MATA TIDAK AKAN 
MEMBAWA KEMAJUAN YANG ANDA PERLUKAN. 
 
Ertinya sapa tahu angkat tangan,hehe
oke
meaning:ketika seharusnya mendengar sesuatu nasihat daripada orang yang jujur bukan hiporkrit
bukan pujian yang kita perlu cari tetapi sesuatu yang perit(mungkin) tapi akan membawa kemajuan kepada diri kita.
 
oke,meaning dia maybe xsama dengan korang
setiap orang ade pandangan masing-masing kan,
 
 
 
sekian
!Motivasikan dan Ekspresikan dirimu! 
 
 
  

Thank You Sudi Baca My Entrie!!

Gades Miera nak buat segmen kata-kata motivasi(quoteS)??!!

ASSALAMUALAIKUM??HELLO?

Oke setelah difikir-fikir,GM rase nak buat lah segmen tu,
macam best je,lagipun untuk share-2 dengan korang semua jugak
soo,GM akan buat lah segmen tu
so,apelah name yang best for dats segmen eak??
haiyoo,
haaa,
SEGMEN:jom ber-QUOTES bersama Gades Miera 
 
nantikan oke,so korang boleh share-2,
thats all
bubye :D 


Thank You Sudi Baca My Entrie!!

woooooo,result aku??

ASSALAMUALAIKUM?HELLO??

wohoooo,semalam pergi ambik result,oh,damn tak capai target but Alhamdulillah syukur!!
GM lulus semua subjek,dan layak dapt sijil pelajaran malaysia,wuhuu

Target before SPM
BM =A
BI=B
PAI=A
MATH=B
ICT=A
ADMATH =C
TASSAWUR=A
SEJARAH=A
KIMIA=Asal lulus je pn da oke
Fizik=Asal lulus je pn oke

Jeng jeng,and my result??
BM=A+,BI=C,PAI=B+,SEJARAH=B+,MATH=B+,ADDMATH=C
ICT=C+,FIZIK=LULUS,KIMIA=LULUS,TASAWUR=B
 
look!
haiyooo,kalau b+ tu jadi A,wau,
memang gua happy giler ah
 but apa boleh buad tu je yang gua mampu buad mase spm tu,!!
kire syukur ah gua LULUS semua daripada xlulus,
fuh,
syukur :'D
 
 
THATS ALL

 
 

Thank You Sudi Baca My Entrie!!